Telefoon repareren in Utrecht?

In de dagen vóór smartphones hoefden mensen zich niet veel zorgen te maken over het bij de hand houden van een oplader. Maar hoewel de nieuwste smartphones ongelooflijke dingen kunnen doen, zoals live streamen naar Facebook, gaat dat wel ten koste van de batterijduur. In dit blogartikel gaan we je meer vertellen over de mogelijke redenen waarom de batterij van je telefoon snel leeg raakt.

Signaal dode plekken

De netwerkdekking is veel beter dan vroeger, maar op sommige locaties heb je nog steeds te maken met een slecht bereik. Je smartphone zoekt altijd naar een signaal en scannen is een behoorlijk batterijintensieve taak. Maar als er geen signaal is, heeft het geen zin om uw smartphone al dat harde werk te laten doen zonder beloning. Het is niet nodig om hem elke keer uit te schakelen als je door een tunnel gaat, maar zorg ervoor dat je je smartphone ’s nachts altijd toegang heeft tot internet op de druk op de batterij te verminderen.

Apps die op de achtergrond worden uitgevoerd

Er is een verschil tussen het minimaliseren en afsluiten van een app. Sommige Android-gebruikers hebben misschien gemerkt dat sommige apps helemaal niet worden afgesloten, waardoor de levensduur van de batterij langzaam afneemt. De beste remedie hiervoor is om een ​​goede app-killer-app te downloaden. iPhone-gebruikers hebben het iets gemakkelijkere tijd. Dubbeltik gewoon op de startknop en blader door het multitasking-menu om de actieve apps te zien. Voor degenen die nog steeds iOS6 gebruiken: om actieve apps te sluiten, houdt u een app ingedrukt totdat ze beginnen te trillen en op de rode X drukken. Als je hebt geüpdatet naar de nieuwste iOS, veeg je omhoog en kies je de apps die je wilt sluiten.

Je laadt niet goed op

Batterijen zijn ingewikkelder dan u wellicht denkt en er is veel verwarring over hoe u ze moet behandelen. Metaalhydridebatterijen hebben er baat bij dat ze volledig kunnen leeglopen. Dit betekent dat alle batterijcellen gelijk worden gebruikt, bij voorkeur omdat dit betekent dat geen enkele cel overbelast raakt om dit te compenseren. De overgrote meerderheid van de smartphonebatterijen is echter van het lithium-ion-type. Deze hebben er geen baat bij dat ze volledig kunnen worden opgeladen, want hoe lager de lading, hoe harder de batterij moet werken, waardoor de slijtage van alle cellen toeneemt. Houd de batterijlading boven de 20 procent om dit te voorkomen en gebruik het lichtnet wanneer het u uitkomt, aangezien batterijen maar een beperkt aantal oplaadcycli hebben voordat ze leeglopen. Mocht je batterij aan vervanging toe zijn is het eventueel mogelijk om een telefoon reparatie Utrecht uit te laten voeren.

Je hebt wifi en gps ingeschakeld

Als je wifi en gps hebt ingeschakeld, zal je mobiele telefoon altijd proberen verbinding te maken met een netwerk. Schakel deze functie uit als je een wandeling maakt of ergens anders heen gaat waar je waarschijnlijk geen wifi-verbinding hebt die je wilt gebruiken. Scannen naar wifi is een van de meest batterij-intensieve taken die uw telefoon doet: alleen bellen, sommige games en video’s bekijken verbruiken meer batterij.

Je telefoon is te heet

Het oppervlak van uw smartphone fungeert als koelelement, waardoor het apparaat op een veilige temperatuur blijft. Als externe factoren, of een interne fout, verhinderen dat de telefoon zichzelf effectief afkoelt, gaat deze in de beschermingsmodus. Als dit gebeurt, kunnen iPhone-gebruikers het bericht “iPhone moet afkoelen voordat u hem kunt gebruiken” te zien krijgen. Oververhitting beschadigt de batterij en zorgt ervoor dat deze in de toekomst minder goed kan worden opgeladen. Laat uw smartphone natuurlijk nooit achter in een hete auto of op de kookplaat.