Technici adviseren smartphone hoesjes

Weinig mensen hebben meer inzicht in de dwaasheden en zwakheden van mensen dan technici die smartphones repareren. De mensen die onze telefoons repareren, zien ons op onze meest kwetsbare plek; verminkte hardware in handpalmen, meestal met een gênante en onthullende fout zoals het ontbreken van een beschermhoes.

De ervaring leert dat zelfs als je hebt gezworen voorzichtig te zijn, de wereld vol zit met potentieel technisch verraad, dus het is het beste om preventief te handelen en je telefoon in een beschermend hoesje te wikkelen. 

Bescherm jouw telefoon tegen schokken

Het meest voorkomende probleem dat klanten naar reparatiewerkplaatsen brengt, zijn schermen met verbrijzeld glas. Schermen zijn bijzonder kwetsbaar voor verbrijzeling als het inslagpunt zich in een hoek van de telefoon bevindt, waar de kracht die op het glas wordt uitgeoefend, meer geconcentreerd is.

Kies voor een basisniveau van bescherming een hoesje dat gemaakt is van schokabsorberend materiaal (zoals siliconen of rubber) dat de kwetsbare hoeken van je telefoon bedekt. 

Verder hangt wat je koopt af van hoe en waar je jouw telefoon gebruikt. Een dun hoesje kan prima zijn als je er zeker van bent dat je je telefoon alleen blootstelt aan dagelijkse stoten en kleine vallen. Probeer een doorschijnend, dun hoesje zoals de hoesjes voor iPhones, bijvoorbeeld een iPhone 13 Pro Max hoesje of kijk bij Samsung Galaxy-apparaten  naar de Samsung Galaxy S21 Plus hoesjes om te pronken met het ontwerp van je telefoon.

Stevige covers

Covers met dikke, omvangrijke schalen voegen meer gewicht toe en absorberen grotere schokken. Technici raden deze hoesjes aan voor jongere telefoongebruikers.

Voor tieners (of laten we eerlijk zijn, ook voor volwassenen) die de behoefte hebben aan meer bescherming, zijn er de OtterBox-hoesjes. OtterBox biedt hoesjes voor iPhone en een breed scala aan Android-telefoons. Het kenmerk van het merk OtterBox zijn de cases uit de Defender-serie, die strenge tests ondergaan voor duurzaamheid. 

De Defender Series Case voor de iPhone 13 biedt bijvoorbeeld een duurzame polycarbonaat schaal, flappen die oplaadpoorten afschermen en een holster. Het geeft je telefoon de stoere uitstraling van een miniatuur Transformer.

Wat zijn jouw behoeften?

In de ervaring van technici komt waterschade minder vaak voor dan schermschade, hoewel waterongevallen vaak voorkomen tijdens lange weekenden en zomers wanneer zwemmers per ongeluk hun telefoon meenemen voor een duik. Als je de roep van de zee niet kunt weerstaan, bieden Pelican’s Marine-hoesjes voor iPhone waterdichte, op vallen geteste bescherming om onverwacht vallen te weerstaan.

Waterschade is minder een probleem, aangezien waterbestendigheid standaard werd in de toptelefoons, maar houd er rekening mee dat dit soort bescherming zich niet uitstrekt tot de zee. Zout water is bijtend, dus een waterdichte behuizing kan een goed idee zijn als het risico bestaat dat jouw telefoon ermee in contact komt.

Als je constant de limieten van de batterij van je telefoon verlegt, heb je ook hoesjes die ook dienst doen als opladers. Folio- of portemonnee-hoesjes, zorgen ervoor dat je altijd je telefoon kunt meenemen, samen met andere benodigdheden, zoals je identiteitsbewijs.

Als een pluspunt kunnen deze een verrassend goed beschermingsniveau bieden, aangezien veel hoesjes volledige dekking rond de randen bieden en een metalen sluiting die de telefoon op zijn plaats houdt.