Internet marketing, wat is het?

Jou zou zeggen dat het voor zich spreekt, internet marketing is jouw product of dienst onder de aandacht brengen bij het publiek. Alleen is het begrip internet marketing breder dan alleen iets onder de aandacht brengen door middel van het internet. In de online marketing is er een onderscheid te maken tussen verschillende marketing vormen. Zo kun je gebruik maken van reclame via het internet, of via sociale media. Hoewel het allebei onder internet marketing valt is de benadering anders. Internet reclame is namelijk een directeren vorm van internet marketing dan sociale media. Door de digitalisering is internet marketing momenteel een van de meest gebruikte marketingstrategieën.

Soorten internet marketing

Op dit moment zijn er twee strategieën die veel worden ingezet in de markt. Als eerste zoekmachine optimalisatie, ook wel bekend onder de Engelse term search engine optimization (SEO). De tweede is zoekmachine marketing, ook wel bekend onder de Engels term search engine advertising (SEA). Deze twee marketingstrategieën vallen onder zoekmachine marketing. Als je al een database hebt met gegevens van klanten is e-mailmarketing een goede vorm van internet marketing. Ook kun je gebruikmaken van contentmarketing, niet te verwarren met sociale media. Ondanks dat er op sociale media ook wordt gesproken over content, zijn het toch twee verschillende dingen. Contentmarketing kan bijvoorbeeld goed ingezet worden voor branding van een bedrijf.

Hoe pas je het toe

Als je voor jezelf duidelijk hebt wat je wil bereiken met jouw marketingstrategie is het tijd om deze toe te passen. Je kunt als eerst beginnen met het optimaliseren van de zoekmachine. Begin eerst met een onderzoek over jouw doelgroep. Probeer erachter te komen waar jouw doelgroep op zoekt en verwerk deze zoekwoorden op jouw website. Vervolgens kun je via facebook betaalde campagnes opzetten om meer traffic te genereren voor jouw website. Als dat voor jou net iets te ingewikkeld is kun je ook beginnen met makkelijkere stappen, zoals een aandacht knop te installeren op de pagina die leidt naar jouw website en een omslag die hier duidelijk naar verwijst.